السَّابِقُونَ

فرهنگی - دینی -ادبی

السَّابِقُونَ

فرهنگی - دینی -ادبی

فضائل امیرالمومنین علی ابن ابی طالب علیه السلام



کتاب فضل تو را آب بحر کافی نیست              که تر کنند سر انگشت و صفحه بشمار


فضائل حضرت امیر المومنین علی ابن ابی طالب علیه السلام

فضایل امام علی از زبان پیامبر

           

پیامبــــر خدا صلی الله علیه و آله به ابوذر غفاری فرمود:« ای ابوذر، اگر علی نبود، حق از باطل، و مؤمن از کافر شناخته نمی‌شد و کسی خداوند را عبادت نمی‌کرد، زیرا علی سر مشرکان را با شمشیر زد تا مردم اسلام آوردند و خدا را عبادت کـردند. اگر این کار علی نبود، نه پاداش و ثوابی در کار بود و نه کیفــــر و جزایی.»

منابع:

بحارالانوار، ج 40، ص 55، حدیث 90-------- کنز جامع الفوائد

 

نخستین مطیع در برابر رسول خدا

ابوالهیثم بن تیهان می‌گوید:

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:« خداوند عزیز و باعظمت دو هزار سال پیش از آفرینش بدن ها، ارواح را آفرید، آنها را به عرش آویخت و به آنان فرمان داد که بر من سلام کنند و فرمانبردار من باشند. از مردان، نخستین کسی که بر من سلام کرد و مرا اطاعت کرد علی بن ابیطالب علیه السلام بود.»

منابع:

    بحارالانوار، ج 40، ص 41، حدیث 77 -------- امالی مفید

 

امام علی علیه السلام، آگاه ترین فرد به قرآن و سنت

ابو امامه باهلی می‌گفت: به خدا سوگند، قدرت و موقعیت معاویه باعث نمی شود که من درباره علی علیه السلام حق را نگویم: از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدم که می‌فرمود:« علی از همه شما بافضیلت تر است، در دین خدا آگاهترین و داناترین، به سنت من بیناترین و به قرآن آشناترین شماست. بار خدایا من علی را دوست می دارم؛ تو نیز او را دوست بدار.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 40، ص 41، حدیث 76 -------- امالی مفید

 

سوابق درخشان علی علیه السلام

جابربن عبدالله انصاری می گوید: برای اصحاب پیامبر خدا صلی علیه و آله، هجده سابقه درخشان است که سیزده مورد آن اختصاص به حضرت علی علیه السلام دارد و ما تنها در پنج مورد باقی مانده شریک هستیم.

 

ابوطفیل یکی از اصحاب پیامبر خدا می گفت: علی بن ابیطالب علیه السلام آنقدر سابقه نیک و درخشان دارد که اگر یکی از آنها در میان مردمان بود خیر و نیکی همه را فرا می گرفت.

 

مردی به عبدالله بن عمر گفت: من با علی دشمن هستم.

عبدالله گفت: « خدا تو را دشمن بدارد آیا با مردی دشمنی می ورزی که تنها یک سابقه از سوابق او از دنیا و آنچه در آن است بهتر است؟ »

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 40، ص 55، حدیث 67 -------- مناقب

    بحارالانوار، ج 40، ص 34، حدیث 67 -------- مناقب

    بحارالانوار، ج 40، ص30، حدیث 59 -------- امالی شیخ طوسی

 

چهار افتخار امام علی علیه السلام

عبدالله بن عباس می‌گفت: علی علیه السلام چهار افتخار و فضیلت بزرگ دارد که هیچ عربی ندارد:

 

    او اولین کسی است که با رسول خدا صلی الله علیه و آله نماز خوانده است.

    او پرچمدار پیامبر در همه جنگ ها بوده است.

    در جنگ احد همه سپاهیان اسلام گریختند جز علی که ثابت قدم در کنار پیامبر ماند.

    او بود که پیامبر را پس از مرگ غسل داد و در قبر گذاشت.

 

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 40، ص 8، حدیث 19 ------ خصال

 

        


  

مردی در برابر حضرت علی علیه السلام فخر فروشی کرد. رسول خدا صلی الله علیه و آله با شنیدن این سخنان، به حضرت علی علیه السلام فرمود:« تو باید بر همه اعراب افتخار کنی، زیرا پسرعمو و پدر همسرت، همسرت، برادر و عمو و فرزندانت بزرگوارترین افراد در میان اعراب هستند. حلم و دانش تو از همه بیشتر است؛ در اسلام پیشتاز و پیشرو بوده‌ای و جان و مالت را بیش از همه به خطر افکنده ای؛ کتاب خدا (قرآن) را بیشتر از همه خوانده ای و به سنت من از همگان آگاهتری؛ در برخورد با دشمنان شجاعترین هستی و نزد خداوند و من بخشنده‌ترین، زاهدترین، راستگوترین و محبوب‌ترین مردم هستی. تو پس از من سی سال زنده خواهی بود و عمرت را به عبادت خدا و صبر بر ستم قریش سپری خواهی کرد.

آنگاه اگر یارانی یافتی، در راه خدا با آنان بر اساس تأویل قرآن خواهی جنگید، همان‌گونه که همراه با من بر اساس تنزیل قرآن جنگیدی. سپس به شهادت خواهی رسید و محاسنت با خون سرت رنگین خواهد شد. قاتل تو همانند پی‌کننده‌ی ناقه‌ی صالح نزد خداوند مبغوض و ملعون است.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 40، ص 1، حدیث 1 -------- احتجاج طبرسی

 

زنده کننده سنت رسول الله، میراننده بدعت ها

از امیرالمؤمنین سئوال شد: چگونه صبح کردید؟ فرمود:

صبح کردم در حالی که من صدیق اکبر (بزرگترین راستگو) و فاروق اعظم (بزرگترین جداکننده حق و باطل) هستم.

من وصی (جانشین) بهترین بشر هستم من اول و آخر (نخست و پایان) هستم، من باطن (پنهان) و ظاهر (آشکار) هستم من به هرچیزی آگاهم، من چشم خدا هستم من آن ناحیه ای هستم که خداوند به مردم فرمود بدان سو توجه کنید.

من امین خداوند بر رسولان الهی هستم به وسیله ما خداوند عبادت می شود، ما خزانه داران الهی در زمین و آسمان او هستیم، من زنده می کنم و من می میرانم و من زنده ای هستم که نمی میرم.

 

چون سئوال کننده با شنیدن این سخنان از حضرت شگفت زده شد، حضرت فرمود:

اما این که من اول (نخست) هستم:

زیرا نخستین ایمان آورنده به رسول خدا صلی الله علیه و آله هستم

اما این که من آخر (پایان) هستم :

زیرا آخرین کسی هستم که به پیامبر در قبرش به او نگریست

اما این که من ظاهر هستم :

زیرا من ظاهر اسلام هستم

اما این که من باطن هستم :

یعنی از علم و دانش پر هستم و من به هر چیزی آگاهم زیرا من آگاهم به هر چیزی که خداوند پیامبرش را از آن آگاه کرده است و پیامبر مرا از آن آگاه کرده است و من چشم خداوند بر مؤمنان و کافران هستم و من جنت الله (ناحیه ای که خداوند امر فرموده مردم بدان توجه کنند) که فردای قیامت انسان ها می گویند وای بر ما که در حق جنب الله کوتاهی و تفریط کردیم.

 

هر کس در حق من تفریط کند در حق خداوند تفریط کرده است و برای هیچ پیامبری، نبوت و پیامبری روا نیست مگر آنکه خاتم (انگشتر نبوت) از حضرت محمد صلی الله علیه و آله دریافت کند و به همین جهت به پیامبر خاتم النبیین گفته شده است.

محمد آقا و مهتر پیامبران است و من سرور و آقای جانشینان پیامبران هستم و اما ما خزانه داران الهی در زمین او هستیم زیرا ما آنچه را رسول خدا با گفتار راست و صدق به ما آموخته ایم و من زنده می کنم زیرا من سنت رسول خدا را زنده می گردانم و من میمیرانم زیرا من بدعت (آنچه را که از دین نباشد و به اسم دین قرار داده باشند) را می میرانم و اما من زنده ام و نمی میرم زیرا خداوند متعال می فرماید:

{و لا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتأ بل احیاء عند ربهم یرزقون}؛ (سوره آل عمران آیه 169)

آنانی که در راه خدا کشته گشته اند و مرده می پندارید بلکه آنان زندگانی هستند که در پیشگاه پروردگارشان از روزی بهره مند هستند

 

توضیح: حضرت با آخرین جمله خویش شهادت خودش را پیشگویی کرده است.

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 39 ، ص 347، حدیث 20-------- مناقب

 

اطاعت از امام علی علیه السلام اطاعت از خداوند

اصبغ بن نباته می گوید:

امیرالمؤمنین علی علیه السلام در ضمن سخنانی، خود را این‌گونه معرفی فرمود:

من امام مردم و وصی بهترین مخلوق خدا ( محمد صلی الله علیه و آله ) هستم؛ همسر سرور زنان این امت ( فاطمه علیهاسلام ) و پدر عترت پاک (خاندان پیامبر) و امامان هدایت کننده. من برادر رسول خدا و وصی او، ولی و وزیر و همراه و همنشینش و برگزیده و دوست و محبوب او هستم.

من امیرالمؤمنین، پیشوای سپیدچهرگان زیباروی، و سرور جانشینان پیامبران هستم. جنگ با من جنگ با خداست و دوستی با من دوستی با خداست. اطاعت از من اطاعت از خدا و ولایت من ولایت خداست. شیعیان من اولیاء الهی اند و یاوران من یاوران خدایند.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 39، ص 336، حدیث 4 -------- امالی صدوق

 

خزانه دار دانش الهی

امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود:« من حجت خداوند هستم. من خلیفه (جانشین) خداوندم. من صراط (راه) خداوندم. من در خداوندم. من خزانه‌دار دانش خداوندم. من امین اسرار الهی هستم. من امام مردم بعد از محمد پیامبر رحمت و بهترین خلق خدا هستم.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 39، ص335، حدیث1 -------- امالی صدوق

 

ذوب و فناء در ذات خداوند

پیامبر خدا صلی الله علیه وآله می‌فرمود:« به علی دشنام ندهید زیرا او در ذات خداوند ذوب و فانی گشته است.»

منابع:

    بحارالانوار، ج 39، ص313، -------- مناقب

 

آگاهی امام علی علیه السلام از کتب پیامبران پیشین

زاذان می گوید:

از امیرالمؤمنین علی علیه السلام شنیدم که فرمود:

«اگر در جایگاه قضاوت بنشینم، در میان یهودیان بر اساس تورات حکم می کنم، در میان مسیحیان بر اساس انجیل، در میان اهل زبور (کتاب آسمانی حضرت داود ) بر اساس زبور و در میان مسلمانان بر اساس قرآن؛ قضاوتی که مورد قبول و رضایت خداوند باشد.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 35، ص 391، حدیث 14 -------- تفسیر فرات بن ابراهیم کوفی

 

آفرینش فرشتگان از نور امام علی علیه السلام

           

انس بن مالک می گوید:

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:« خداوند از نور صورت علی بن ابی طالب هفتاد هزار فرشته آفریده است که برای او و دوستانش تا روز قیامت درخواست آمرزش می‌کنند.»

 

دریافت اسم اکبر و آثار نبوت از پیامبر

امام صادق علیه السلام فرمود:

خداوند متعال به رسول خدا وحی کرد که:« دوران نبوت تو پایان یافته و عمرت به سر آمده است. اسم اکبر و میراث علم و نشانه های علم نبوت را به علی بن ابی طالب بسپار؛ زیرا من هیچ گاه زمین را بدون عالمی که به وسیله او راه اطاعت و ولایت من شناخته شود، رها نمی کنم؛ عالمی که پس از مرگ یک پیامبر تا بعثت پیامبر دیگر حجت خدا باشد.»

در این هنگام رسول خدا صلی الله علیه و آله اسم اکبر و میراث علم و نشانه های علم نبوت را به علی علیه السلام سپرد و او را وصی خویش قرار داد.

 

منابع:

    بحارالانوار، ج40، ص216، حدیث 11 -------- بصائرالدرجات

 

امام علی علیه السلام، باخبر از همه حوادث تا روز قیامت

حضرت علی علیه السلام می‌فرمود:

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به من چنین وصیت کرد که:« هر گاه از دنیا رفتم، مرا با شش مشک از چاه غرس (چاهی در مدینه که پیامبر آبش را گوارا و تمیز می‌دانست) غسل بده و کفنم کن، سپس دهانت را بر دهان من بگذار.»

من به وصیت پیامبر عمل کردم و دهانم را بر دهان او گذاشتم و او در آن حال، مرا از همه حوادث تا روز قیامت با خبر فرمود.

 

منابع:

بحارالانوار، ج 40، ص 213، حدیث1 -------- بصائرالدرجات

 

امام علی علیه السلام و پاسخ درباره بینا و نابینای شب و روز

           

ابن کوّاء از امام علی علیه السلام پرسید:« یا امیرالمؤمنین، به من بگو کیست که شب و روز را می‌بیند؟ و کیست که روز را می‌بیند و شب را نه؟ و کیست که شب را می‌بیند و روز را نه؟»

امام در پاسخ فرمود:« سوال‌هایی کن که برایت سودی دارند و از آنچه برایت فایده‌ای ندارد، مپرس. اما پاسخ تو این است: آنکه شب و روز را می‌بیند، کسی است که هم به پیامبران پیشین ایمان آورده، هم به پیامبر اسلام؛ به همین دلیل هم شب را می‌بیند، هم روز را. آن‌که شب را نمی‌بیند ولی روز را می‌بیند، کسی است که پیامبران و کتب آسمانی پیشین را منکر شده، ولی به پیامبر اسلام ایمان آورده؛ و کسی که روز را نمی‌بیند و شب را می‌بیند، کسی است که به پیامبران و کتاب‌های آسمانی پیشین ایمان آورده ولی پیامبر اسلام را انکار کرده است.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج40، ص 283، حدیث 45 ------- صفوه الاخبار

 

قضاوت امام علی علیه السلام بر اساس سنت پیامبر

امام صادق علیه السلام فرمود:

« همه قضاوت‌های علی علیه السلام ریشه در سنت پیامبر داشت و او پیوسته می‌فرمود:« اگر دو نفر برای قضاوت نزد من آیند و میان آنها حکمی کنم و آن‌گاه پس از مدتی طولانی دوباره برای همان موضوع نزد من بیایند، دوباره همان حکم را خواهم کرد. زیرا قضاوت، تحول‌پذیر و زایل شدنی نیست.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج40، ص 242، حدیث 19 ------- امالی شیخ طوسی

 

امام علی علیه السلام؛ پرچم هدایت

           

روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:« آگاه باشید که من علی را برای مردم، پرچم هدایت و مهتر و سرور قرار دادم. هر که او را پیروی کند، هدایت یافته و هر که رهایش کند گمراه است. جز مؤمنان او را دوست ندارند و جز کافران (و منافقان) با او دشمنی نمی‌کنند.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج39، ص 253، حدیث 22 ------ امالی شیخ طوسی

 

امام علی علیه السلام جداکننده میان حق و باطل است

سلمان و ابوذر و مقداد می گویند: در زمان خلافت عمر بن خطّاب، مردی از کوفه برای دستیابی به حق و حقیقت نزد ما آمد به او گفتیم: «بر تو باد به کتاب خدا (قرآن)؛ از آن جدا مشو! و بر تو باد به ولایت علی بن ابی طالب که او هرگز از قرآن جدا نمی شود. ما گواهی می دهیم که از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدیم که می فرمود: همانا علی با حق است و حق با اوست و این دو از هم جدا نمی شوند. علی اولین مؤمن به خداست و اولین کسی است که روز قیامت با من مصافحه می کند. او صدیق بزرگ است و جداکننده میان حق و باطل و وصی من و جانشین پس از من در میان امّتم، و بر اساس سنّت من با دشمنان می جنگد. »

 

آن شخص به ما گفت: «پس چرا مردم به ابوبکر (صدیق) و به عمر (فاروق) می گویند؟»

گفتیم: «تو آیا نسبت به حق علی ناآگاهی؟» عمر و ابوبکر همانگونه نسبت به مقام خلافت رسول الله ناآگاهند نسبت به حق امیرالمؤمنین نیز جاهل و ناآگاهند. صدیق و فاروق اسم ابوبکر و عمر نیست زیرا آن دو اسم کسی غیر آنان است. به خدا سوگند، که علی، صدیق اکبر و فاروق ازهر (درخشان، فروزنده) است او خلیفه رسول الله و امیرالمؤمنین است. رسول خدا ما و آنان (عمر و ابوبکر و سایر مردم) را فرمان داد که به عنوان امیرالمؤمنین به علی سلام کنیم و همگی ما این کار را کرده ایم.»

 

سلیم بن قیس می گوید: از سلمان فارسی شنیدم که می فرمود: همانا علی علیه السلام دری است که خداوند آن را گشوده است، هر کس از آن برآید مؤمن است و هر کس از آن خارج گردد کافر است.

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 38، ص 30، شماره 30 ------ فضائل

    بحارالانوار، ج 40، ص 97 ------ کتاب سلیم بن قیس

 

امام علی علیه السلام از زبان پیامبر

iمقداد می گوید:

از رسول خدا صلی الله علیه و آله شنیدم که فرمود:« علی همواره پیروز و حاکم و فرمانروا و شاهد بر امت و حسابرس آن است؛ او دارای مقامی عالی و مرتبه ای بلند است، راه روشن حق و صراط مستقیم خداوند است و پس از من، مسیر هدایت از گمراهی و بینایی از کوری به وسیله علی جدا می‌شود.

اهل نجات، به وسیله علی نجات می یابند. به وسیله علی است که امنیت از ترس فراهم می‌شود، از مرگ به او پناه برده می شود، گناهان محو و نابود می شوند، ظلم و ستم از بین می رود و رحمت نازل می شود. علی چشم بینای خداست و گوش شنوا و زبان گویایش در میان خلق و دست رحمت گسترده‌اش بر بندگان. علی در آسمان‌ها و زمین، وجه الله است.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 40، ص 97 ----------- کتاب سلیم بن قیس


 

رابطه علی علیه السلام با پیامبر

ابوسعید خدری می گوید:

رسول خدا صلی الله و علیه و آله فرمود:« علی را دوست بدارید، زیرا گوشت او گوشت من و خونش خون من است. خداوند لعنت کند گروهی از امّت مرا که عهد و پیمان با من را در حق علی بشکنند و وصیتم را درباره‌اش از یاد ببرند. آنان نزد خداوند هیچ بهره و نصیبی ندارند.»

هرگاه پیامبر خدا صلی الله علیه و آله عطسه می‌فرمود، علی علیه السلام به او عرض می‌کرد:« رَفَعَ الله ذِکْرَکَ یا رسول الله » (خداوند نامت را بلندآوازه گرداند ای رسول خدا) و پیامبر خدا هم به او می‌فرمود:« اَعْلَی الله کَعْبَکَ یا علی » (خداوند شرافت تو را بیشتر و بلند مرتبه تر فرماید ای علی )

 

منابع:

    بحارالانوار، ج40، ص 265، حدیث 38 --------- امالی مفید، امالی شیخ طوسی

    بحارالانوار، ج38، ص 298 ------- مناقب

 

نگاه به علی علیه السلام عبادت است

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده است:« نگاه کردن به صورت علی ابن ابی طالب عبادت است.»

یکی از دوستان ابوذر غفاری می گوید: در مسجد الحرام نشسته بودیم که علی علیه السلام از کنار ما رد شد و در گوشه‌ای به نماز ایستاد.

ابوذر با نگاه، علی را تعقیب کرد و به او چشم دوخت.

به ابوذر گفتم:« چرا چشم از علی بر نمی‌‍داری؟»

ابوذر گفت:«زیرا از رسول خدا شنیدم که فرمود نگاه به علی عبادت است، همان‌گونه که نگاه آمیخته با مهر و محبت به پدر و مادر، نگاه به قرآن و نگاه به کعبه عبادت است.»

ابوهریره می گوید:

معاذ بن جبل به صورت علی علیه السلام زیاد نگاه می‌کرد.

به او گفتم:« طوری به علی نگاه می کنی که گویی تا به حال او را ندیده‌ای.»

گفت:« از رسول خدا شنیدم که می فرمود: نگاه کردن به صورت علی بن ابیطالب عبادت است.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 38، ص198، حدیث 6 ------ مناقب

    بحارالانوار، ج 38، ص195، حدیث 1 ------ امالی شیخ

 

علی علیه السلام برگزیده خداوند در زمین

اصبغ بن نباته می گوید: شنیدم که دو نفر به علی علیه السلام می گفتند: برای ما از حوادث زندگانی مشترکت با فاطمه و هنگامی که با او تنها بودی تعریف کن؟

 

حضرت فرمود: آری، یک شب من و فاطمه در حالی که زیر اندازی زیر بدنمان بود که نیمی از آن را به روی خود کشیده بودیم و استراحت می کردیم؛ رسول خدا نیمه شب ها برای فاطمه خرما و شیر می آورد تا فاطمه بتواند به حسن و حسین بهتر رسیدگی کند؛ آن شب رسول خدا که آمد در این هنگام فاطمه گریست.

 

رسول خدا صلی الله علیه و آله به او فرمود: ای دختر محمّد چرا میگریی؟ فاطمه گفت: حال ما را که می بینی، پارچه ای داریم که نیمی از آن زیر بدن و نیمی از آن را روی خود انداخته ایم

 

رسول خدا به او فرمود: ای فاطمه آیا نمی دانی که خداوند متعال از آسمانش به زمین خود نظری افکند و توجهی کرد و پدرت را برگزید و او را برگزیده خویش قرار داد و به پیامبری مبعوثش کرد و او را امین بر وحی خویش قرارش داد؟

 

ای فاطمه، آیا نمی دانی که خداوند از آسمانش به زمین توجهی کرد و از زمین شوهرت را برگزید و به من فرمان داد که تو را به همسری او درآورم و او را وصّی خویش قرار دهم .

 

ای فاطمه، آیا نمی دانی که عرش از پروردگار خود خواست که آن را زینتی دهد که هیچ انسانی را چنین زینتی نداده باشد و خداوند عرش را به حسن و حسین که دو رکن از ارکان بهشت هستند زینت بخشید.

 

علی علیه السلام نجات بخش پس از رسول خداست

           

رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: پس از من فتنه و آشوبی تاریک رُخ می دهد، که هر کس به عروة الوثقی (دستگیره و ریسمان محکم) متمسک شود و بیاویزد، نجات می یابد.

سؤال شد: ای رسول خدا عروة الوثقی چیست؟

 

فرمود: ولایت سید اوصیاء. پرسیدند: سید اوصیاء کیست؟

فرمود: امیرالمؤمنین. پرسیدند: امیرالمؤمنین کیست؟ فرمود: مولای مسلمانان و امام آنها پس از من. پرسیدند: مولای مسلمانان کیست؟

فرمود: برادرم علی بن ابیطالب علیه السلام.

 

بزرگترین آیه خداوند

اصبغ بن نباته می گوید: امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود:

 

    من جانشین رسول خدا و وزیر و وارث او هستم

    من برادر رسول خدا و وصی و دوست او هستم

    من برگزیدة رسول خدا و همراه و همنشین او هستم

    من پسرعموی رسول خدا و همسر دخترش و پدر فرزندانش هستم.

    من آقا و مهتر جانشینان پیامبرانم

    من وصی آقای پیامبرانم،

    من بزرگترین حجت و آیت پروردگارم،

    من نمونه عالی و برترین الگوی خدا بر خلقم

    من باب علم پیامبر برگزیده ام

    من ریسمان و دستگیره محکم هستم

    من کلمه تقوی و امین خداوند بلند مرتبه براهل دنیا هستم.

 

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 39، ص 335، حدیث 2 -------- امالی صدوق



 

علی از زبان علی

جابربن عبدالله انصاری می گوید:

روزی دیدم که علی علیه السلام این اشعار را برای رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌خواند:

« من برادر محمد مصطفی هستم و شکی در نسبم نیست. همراه با او پرورش یافته‌ام و دو سبط او فرزندان من هستند. جد من و جد رسول خدا یکی است و فاطمه همسر من است. این سخن دروغ و خطا نیست و گوینده اش نیز دروغگو نیست. پس حمد و سپاس از آن خداست و او را شکر می گوییم. خدایی که شریک ندارد، خدایی که به بنده نیکی می کند و جاوید است.»

 

پیامبر خدا پس از شنیدن این اشعار تبسم کرد و فرمود:« ای علی، راست گفتی.»

 

منابع:

    بحارالانوار، ج 40، ص 29، حدیث 57 -------- امالی شیخ طوسی

ادامه دارد